Skip to content

Hoe goed werken radiator ventilatoren? πŸ”₯

Hoe goed werken radiator ventilatoren? πŸ”₯

Je zit er al een tijdje aan te denken om gebruik te maken van een set radiator ventilatoren in jouw ruimte, maar je wil eerst nog wat meer erover weten. Logisch natuurlijk: voordat je een investering doet wil je weten wat je kunt verwachten! Wij vertellen je in deze blog over de werking van de radiator ventilator, hoeveel jij kunt besparen en de installatie. 

Met een radiator ventilator wordt jouw ruimte binnen een oogwenk heerlijk warm

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: als jij een verouderde woning of een huis met flinke tocht hebt is een radiator ventilator een goede oplossing! Volledig verduurzamen van je woning hangt namelijk vaak een aardig prijskaartje aan, en hoe graag we het ook willen: voor niet iedereen is dit mogelijk. Als jij op zoek bent naar een oplossing voor deze problemen tegen een relatief lage investering, is een radiatorventilator zeker de moeite waard. 

Hoeveel jij kunt besparen met een radiatorventilator

Je kunt een besparing van ongeveer 10 tot 15% per jaar op je gasverbruik rekenen. Bij een gemiddelde woning met een gasverbruik van 1300 kuub komt dit neer op €100 tot €150 per jaar. Afhankelijk van jouw woning en gasverbruik kan dit ook hoger uitvallen. Wil jij lezen over hoeveel je kunt besparen in detail? Klik hier om ons artikel besparing radiator ventilator te lezen. 

Installeren van de radiatorventilator: makkelijk of moeilijk?

Voordat je de radiatorventilator installeert heb je een paar dingen nodig:

  • De radiator ventilator set van het merk van jouw keuze 
  • 60 cm koppelkabels
  • Rolmaat

Niets ingewikkels, je gebruikt de magneetjes om de ventilatoren te bevestigen aan de radiator. 

Bereken hoeveel sets radiator ventilatoren je nodig hebt

Dit is afhankelijk van de ruimte waar je ze wilt installeren. Een radiatorventilator blaast ongeveer 30 m3 lucht in de ruimte elk uur, nu je dit weet kun je gemakkelijk zelf berekenen hoeveel ventilatoren je nodig hebt. Je kunt trouwens tot 20 radiatorventilatoren aan elkaar verbinden, handig voor als je een erg grote ruimte hebt! 

Meet de lengte en diepte van de radiator 

Je meet hierbij de afstand tussen je radiatorplaten, de diepte van de radiator. Dit doe je om te kunnen bepalen waar je de ventilatoren gaat plaatsen.

Bevestig de ventilatoren aan de radiator

Je kunt de radiatorventilatoren heel eenvoudig bevestigen met de magneetjes. Let hierbij op dat je ze plaatst met de gesloten kant naar boven, en de open kant naar beneden. Als je dit andersom doet wordt de warme lucht namelijk in de radiator, en niet in de ruimte die je wilt verwarmen geblazen.

Koppel de ventilatoren en zet ze aan

Na het plaatsen bevestig je de ventilatoren met de koppelkabels aan elkaar. Je hebt nu alleen nog maar een stroomkabel en stopcontact nodig. Bij de meeste sets worden standaardkabels van 30cm geleverd. De meegeleverde schakelaar plaats je samen met de adapter vlakbij het stopcontact. 

En zo simpel gaat het! Je kunt je radiatorventilator(en) gelijk gebruiken.  

πŸ‘‰ Voordelig Radiator Ventilatoren Bestellen!