Skip to content

Hoeveel radiator ventilatoren heb ik nodig? πŸ“

Het antwoord op de vraag ‘radiator ventilator hoeveel nodig?” is niet altijd even makkelijk te geven. Het hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte en hoe goed geventileerd die al is. In dit artikel lees je hoeveel radiator ventilatoren je nodig hebt!

Wat is een radiatorventilator en wat doet het precies?

Een radiatorventilator is een klein elektrisch apparaatje dat je aansluit op de radiator. Het zorgt ervoor dat de warme lucht die door de radiator stroomt sneller naar buiten wordt geleid. Daardoor draait je radiator minder hard en gebruik je minder stroom. Bovendien voorkomt het dat de lucht in de kamer snel vervuild raakt door stof en vuil uit de radiator.

Hoeveel radiator ventilatoren heb ik nodig?

Magnificos Radiator Ventilator

Een radiator ventilator verplaatst ongeveer 30m3 lucht per uur. Als alle lucht in uw kamer 1x per wordt uur gecirculeerd dan is dit doorgaans voldoende. Voor een kleine kamer van ongeveer 12 vierkante meter is 1 radiator ventilator in de meeste gevallen genoeg. Is de kamer groter, dan heb je er meer nodig.Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je gemiddeld 50 cm lengte nodig hebt voor het plaatsten van een radiator ventilator. Op een radiator/convector van 1.60 passen dus 3 ventilatoren.
De radiatorventilator werkt op stroom. Zo’n centrale verwarming ventilator is zuinig en daarmee erg duurzaam. De voeding is verliesvrij, en als de ventilator niet in bedrijf is, verbruik je ook niets. Ze maken weinig geluid: ongeveer 20 decibel. Dat is minder geluid als het geluid van een gemiddelde koelkast.

Hoe installeer ik een radiator ventilator?

Radiatorventilatoren zijn eenvoudig te installeren. Het enige wat je nodig hebt is een schroevendraaier. In de meeste gevallen sluit je de ventilator aan op de onderkant van de radiator. Sluit vervolgens het stopcontact aan en zet de ventilator aan met de schakelaar op het apparaatje. Het is belangrijk om te checken of de ventilator goed vastzit, voordat je hem inschakelt. Anders kan hij losraken en vallen.

Conclusie

Een radiatorventilator heeft verschillende voordelen. Ten eerste bespaar je energiekosten, omdat de ventilator ervoor zorgt dat de radiator minder hard hoeft te werken. Daarnaast verlengt de ventilator de levensduur van je radiator, omdat er geen vuil en stof in kan blijven zitten. Bovendien voorkomt het dat de lucht in huis snel vervuild raakt door vuil uit de radiator. Het gebruik van een radiatorventilator is dus niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor je gezondheid!

πŸ‘‰ Bestel voordelig het aantal radiator ventilatoren dat je nodig hebt!