Skip to content

Maakt een radiator ventilator geluid? 👂

Of een radiator ventilator geluid maakt wordt een steeds relevantere vraag. Door de stijgende energieprijzen is het niet raar dat de radiator ventilator op dit moment mateloos populair is bij de mensen thuis. Met de radiatorventilator is het mogelijk om veel geld op jaarbasis te besparen. Dankzij de ventilatoren wordt de warmte van de radiator namelijk door het hele huis heen verspreid. Nu is een terechte vraag die veel mensen stellen of zo’n ventilator niet ontzettend veel herrie maakt. Als je hier antwoord op wilt krijgen is het handig om snel verder te lezen.

Redenen waardoor het geluid van een radiator ventilator zoveel mogelijk beperkt wordt.

  1. Radiator ventilators werken met een stille motor
    De meeste radiator ventilatoren werken met een stille motor, die het geluid aanzienlijk vermindert. Dit maakt radiator ventilatoren veel stiller dan andere soorten ventilatoren, zoals tafelventilatoren of vloerventilatoren
  2. Radiator ventilators hebben geïsoleerde behuizingen
    De radiator ventilator behuizing is vaak geïsoleerd om het geluid te verminderen. Dit zorgt ervoor dat de motor minder geluid maakt en ook trillingen vermindert.
  3. Radiator ventilators maken minder geluid dan andere huishoudelijke apparaten
    Radiator ventilatoren maken over het algemeen minder geluid dan andere huishoudelijke apparaten, zoals tv’s of wasmachines. Dit komt omdat radiator ventilatoren veel stiller zijn ontworpen en geplaatst worden in ruimtes waar weinig ander geluid is.

Maakt een radiator ventilator geluid? Ja! maar hij maakt minder geluid dan een koelkast! 🥶

We kunnen iedereen die zich zorgen maakt over het geluid radiator ventilator geruststellen. Het is namelijk zo dat het gebruik van een radiator ventilator geen geluidsoverlast met zich mee zal brengen. Met name nieuwe modellen zijn voorzien van zeer stille ventilatoren. Deze ventilatoren zijn fluisterstil, dit houdt in dat ze een geluid maken dat altijd onder de 20 decibel blijft. Hoeveel geluid is dit vraag je je af? Koelkasten maken om en nabij de 40 tot 50 decibel aan geluid, hier zit het dus nog ver onder. Radiator ventilators zijn zelfs zo stil dat veel mensen vergeten dat ze er een in huis hebben hangen. Behalve dan dat ze de voordelen van energie besparing en een betere verplaatsing van de warmte wel ervaren! ☺️

Van belang om op te merken is wel dat sommige mensen een klein zoemend geluid horen door de ventilatoren. Dit is normaal, helemaal stil krijg je het nooit. Gelukkig is dit zo zwak dat je er vanzelf aan went. Daar komt bij dat oudere radiatoren van zichzelf ook geluid maken. Hier kan je denken aan het tikkende geluid als je hem aan hebt staan Woon je in een oud huis met een aantal oude radiatoren dan maakt de radiator ventilator minder geluid dan wat je op dit moment al hoort

Tip – kies voor betrouwbare merken

Een tip die wij mee kunnen geven is om altijd voor een betrouwbaar merk te kiezen. De reden hiervoor is simpel: goede merken radiator ventilators maken over het algemeen minder geluid. Dit komt met name door het feit dat deze merken vaak gebruik maken van hoogwaardige kwaliteit materialen. Kies je voor één van de radiator ventilators via onze site dan hoef je je hier geen zorgen over te maken. Al onze radiator ventilators voldoen namelijk aan de hoogste standaarden. Hierdoor weet je zeker dat ook jij in staat bent om de beste kwaliteit in huis te halen. 

👉 Bestel de Speedcomfort radiator ventilatoe vandaag en bespaar direct op je rekening!

Breng je gasrekening vandaag nog omlaag!

Je hebt wel kunnen zien dat je je helemaal geen zorgen hoeft te maken over het geluid wat een radiator ventilator maakt. Zolang je kiest voor een betrouwbaar merk en model zijn nagenoeg alle ventilatoren geheel geruisloos te gebruiken. Dit brengt dan ook met zich mee dat je vandaag nog over zou moeten gaan tot het doen van een aankoop als je zelf zo snel mogelijk wilt besparen op je energiekosten met een radiator ventilator. Neem snel een kijkje in het assortiment en kies de radiatorventilator die past bij wat je al die tijd al zocht!

Lagere CV temperatuur van CV ketel dankzij radiator ventilator

Hoezo bespaar je zoveel met een radiator ventilator? Dit komt omdat je de standaard temperatuur/ aanvoer temperatuur van jouw CV ketel een stuk lager kunt instellen. Vaak wordt de cv temperatuur ingesteld op 80°C of hoger, omdat dit nodig is om jouw huis in z’n geheel op te kunnen warmen. Maar als jij overal in huis radiator ventilatoren plaatst dan kun je de cv aanvoer temperatuur verlagen naar een temperatuur van 60°C zetten! Jouw HR ketel wordt door deze actie stukken zuiniger!

Wanneer je de aanvoertemperatuur van de cv ketel bij de huidige gasprijzen van 80 graden naar 60 graden instelt, ligt jouw besparing op ongeveer €150 per jaar!

Hoeveel kan ik besparen met een radiatorventilator?

Geschat wordt nu dat de besparing op je energie in totaal zo’n 22% is. De opwarmtijd van je kamer wordt flink ingekort en de thermostaat kun je 1 a 2 graden lager instellen. uiteraard is het belangrijk dat je jouw woning goed isoleert en of je de thermostaat ook daadwerkelijk lager zet als jouw huis warm genoeg aanvoelt.

Gemiddeld zou je met het plaatsen van radiator ventilatoren in huis zo’n €75 tot €150 per jaar kunnen besparen. Dit is een schatting, afhankelijk van jouw woning en gasverbruik kan dit ook hoger uitvallen. Wil jij lezen over hoeveel je kunt besparen in detail? We raden je aan om ons artikel besparing radiator ventilator te lezen voor meer informatie. 

radiator ventilator besparing

Maakt een radiator ventilator geluid?

Ja hij maakt geluid maar als je wilt besparen op een goedkope efficiënte en vooral makkelijke manier dan denken wij dat een radiator ventilator de beste optie is.

👉 Voordelig Radiator Ventilatoren Bestellen!