Skip to content

Radiator ventilator plaatsen – hét stappenplan! 📶

Gefeliciteerd, je hebt de keuze gemaakt voor een radiator ventilator om ook geld te besparen op je totale energiekosten. Nu vraag je je waarschijnlijk alleen nog af wat je precies moet doen om je nieuwe aanwinst op de radiator te bevestigen. Hoewel het plaatsen van een radiator ventilator niet heel lastig is, is het wel van belang dat je de nodige stappen doorloopt. Benieuwd hoe jij zelf de radiatorventilator op kunt hangen in huis? Lees dan snel verder, we laten het je in dit artikel namelijk allemaal zien!

Stap 1 – kijk naar de ruimte die er beschikbaar is

De eerste stap is om even in kaart te brengen wat voor soort radiator er bij jou in huis. De manier van bevestigen hangt af van de ruimte die er beschikbaar is. Logisch, sommige radiatoren zijn nu eenmaal een stuk groter dan anderen. Het makkelijkste is om even een meetlint te pakken om het op te meten. Deze stap kan over worden geslagen als je een enkel verwarmingspaneel aan de wand hebt hangen. 

Stap 2 – hang de radiatorventilator op 

De volgende stap is het ophangen van de radiator ventilator. Als het goed is weet je nu hoeveel ruimte er bij jou beschikbaar is. Als er meer dan 7 cm ruimte beschikbaar is kan je de ventilator gewoon in de verwarming klikken. Dit doe je door de magneten aan de onderkant van de radiator te bevestigen. Is er minder dan 7 cm aan ruimte dan zal je gebruik moeten maken van de speciale magneetklemmen. Door deze om te draaien zorg je ervoor dat je de radiator ventilator gewoon tussen de radiator kunt klikken, zo kan je hem ondanks de beperkte ruimte alsnog gebruiken voor je verwarming. 

Stap 3 – kijk of alles werkt

Zoals je wel ziet is het niet zo lastig om de verwarming ventilator op de verwarming te klikken. Wel is het van belang om even te kijken of alles goed werkt. Controleer of alle ventilators draaien wanneer hij de juiste temperatuur heeft gebruikt. Wij raden aan om de kabel enigszins uit de buurt van de verwarming te houden als dit mogelijk is. Hoewel hij niet kan smelten is het wel beter voor de levensduur van het apparaat als de kabel niet in contact komt met hittebronnen. 

Meer te weten komen over radiator ventilators? 

Het plaatsen van een radiator ventilator is echt niet zo lastig als je dit artikel goed gelezen hebt en je alle stappen nauwkeurig hebt opgevolgd. Door middel van een radiatorventilator is het een fluitje van een cent om ook zelfstandig geld te besparen op je totale energiekosten. Juist in deze tijd is dit dan ook gelijk dé investering om te maken bij jou in huis. Mocht je nog veel meer te weten willen komen over het plaatsen van een ventilator voor je verwarming dan heb je geluk. Hier op de site zijn er nog veel meer artikelen te vinden die je zeker even door zou moeten lezen!

👉 Voordelig Radiator Ventilatoren Bestellen!