Skip to content

Wat zijn de beste radiator ventilatoren? πŸ₯‡

Gas wordt steeds duurder, en de energierekening wordt hierdoor ook steeds hoger. Gelukkig is er een mooie en relatief simpele oplossing: de radiatorventilator! Dit zijn een aantal kleine ventilatoren die je onderop je radiator bevestigd, die vervolgens de warme lucht eerder de ruimte in blazen. De ruimte wordt hierdoor sneller warm, en jij hoeft minder te stoken. Als je deze apparaatjes aan wilt schaffen vraag je je waarschijnlijk wel af: wat zijn de beste radiator ventilatoren? Wij vertellen je alles over onze twee favoriete merken in dit artikel!

Waarom een radiatorventilator in jouw huis

Misschien ben je nog niet helemaal verkocht aan het idee van het vastmaken van ventilatoren onder je radiator. Wij zijn ervan overtuigd dat je na het lezen van de voordelen helemaal om bent! Dit zijn de belangrijkste redenen om radiatorventilatoren te overwegen om jouw woning te verduurzamen:

Je hoeft minder te stoken

De belangrijkste reden is voor veel mensen energiebesparing, en dat is niet gek met de stijgende kosten van gas. Met een radiator ventilator hoeft je verwarming minder lang te werken om de ruimte op temperatuur te krijgen, en hierdoor krijg je lagere stookkosten iedere maand. Je kunt op een besparing van 10 tot 15% rekenen.

Verduurzaming van je woning tegen een relatief lage investering

In de meeste gevallen is het verduurzamen van je woning een flinke investering, en dit is helaas niet mogelijk voor elk huishouden in Nederland. En al helemaal als je een ouder huis hebt kan dit flink in de papieren gaan lopen. Als jij naar een oplossing zoekt om je stookkosten toch behoorlijk omlaag te krijgen tegen een kleine investering, is de radiator ventilator perfect voor jou! 

Daarbij blijft het apparaatje ook te gebruiken als je overstapt naar een andere vorm van energie, zo lang je gebruik blijft maken van radiatoren in je verwarmen woning. 

Meer comfort in huis! 

Thuis wil je je comfortabel voelen, en belangrijk daarin is dat de ruimten thuis een fijne temperatuur hebben. Een goede kamertemperatuur bereik je sneller met de radiatorventilator. De warme lucht blijft niet hangen tussen de radiator en de wand erachter, de ruimte komt sneller op temperatuur, je hebt minder warme lucht die naar boven trekt en betere luchtcirculatie. 

Wat zijn de beste radiator ventilatoren? Onze favorietenπŸ‘‡!

Speedcomfort

Speedcomfort is een Nederlands merk, dat ook één van de bekenste merken op de markt is. Je kunt ze aanschaffen bij de meeste bouwmarkten zoals de Praxis of Gamma, of online op bol.com.

Speedcomfort biedt de volgende voordelen:

  • Niet al te duur in aanschaf
  • In losse onderdelen verkrijgbaar
  • Slechts 16 cent in energieverbruik op jaarbasis
  • Fluisterstil (hij produceert minder geluid dan je koelkast!)

Speedcomfort biedt onder andere de volgende modellen aan aan: 

  • Basic Mono voor kleine en korte radiatoren (tot 75 cm lang en minimaal 70 mm breed/diep);
  • Basic Trio: 3 koppelbare stukken voor grote, lange radiatoren (vanaf 120 cm lengte en 70 mm breedte)
  • Type Narrow voor smalle radiatoren (minimaal 38 mm breed)

Beste Deal

πŸ‘‰ Bestel voordelig de Speedcomfort radiator ventilator!

Heatfan

Heatfan is ook een van de grotere merken op de markt, en nog best nieuw, Heatfan bestaat namelijk pas sinds 2018!

Een ander groot merk is Heatfan, dit merk bestaat vanaf 2018.  De Heatfan begint vanaf 27 graden al te werken en het model is 40 cm lang. Dit type is aan te sluiten op radiatoren van 80 en 120 cm lang. 

De voordelen van de Heatfan:

β€’ Fluisterstil

β€’ Handige hoekstukken

Past op elke radiator of convector

β€’ Verbruikt per stuk 1 slechts 21 cent aan energiekosten per jaar

πŸ‘‰ Bestel voordelig de Heatfan radiator ventilator!