Skip to content

Speedcomfort radiator ventilator, snel en effiecient verwarmen! βœ…

Het is natuurlijk ongelooflijk wat er allemaal gebeurt rondom de gasprijzen de afgelopen periode. De stookkosten rijzen de pan uit. Dit zorgt ervoor dat we naar manieren moeten zoeken om zoveel mogelijk rendement uit onze bestaande verwarming te halen. De Speedcomfort radiator ventilator kan daar echt goed aan bijdragen! Ik wil niet alles verklappen maar een Speedcomfort radiator ventilator is gewoon een simpele no-nonsense manier om meer uit je huidige radiatoren te halen. Hij is nu trouwens voordelig te bestellen via bol.com.

Speedcomfort Radiatorventilator; onze Review

Als je al wat meer weet over radiatorventilatoren, weet je ook dat het merk Speedcomfort één van de grootste op de markt is. Als je deze aan wilt schaffen is het ook handig om te weten hoe hij precies in elkaar steekt, en wat de voor- en nadelen zijn. Daarom hebben wij de proef op de som genomen, en deze zelf voor je uitgetest. Wil jij meer weten over de Speedcomfort radiatorventilator? Lees dan verder voor onze ervaring met deze simpele verduurzaming oplossing!

De Speedcomfort Radiatorventilator

De Speedcomfort Radiator ventilator is een set van fluisterstille kleine ventilatortjes die je onder je radiator plaatst. Fluisterstil betekent in dit geval dat hij onder de 20 decibel aan geluid produceert, dit is stiller dan j koelkast. Deze ventilatoren gaan ook pas draaien op moment dat je radiator warmer wordt dan 33 graden Celcius. Dit zorgt ervoor dat het een simpele oplossing is als jij je huis warmer en duurzamer wilt krijgen, maar niet al te veel geld kunt of wil investeren. 

Is een radiatorventilator duurzaam?

Deze radiator ventilator heeft een behuizing die gemaakt is van duurzaam materiaal. Het is zelfs zo duurzaam dat het biologisch afbreekbaar is! De ventilator zelf heeft stroom nodig, maar de hoeveelheid die nodig is om het apparaat te laten werken is erg laag. Voor een klein extra in je elektra verbruik kun je dus al een flinke besparing maken op je gasverbruik (lees: door minder te stoken). Mooi meegenomen, want de gasprijzen zijn flink gestegen het afgelopen jaar. De perfecte tijd dus om je huis zoveel mogelijk te verduurzamen. En aangezien helemaal van het gas afgaan voor veel mensen nog geen haalbare optie is, helpen alle kleine beetjes! 

Met een radiatorventilator kun je een mooie besparing maken op je stookkosten, en hiermee bespaar je weer op je energierekening.

Waar plaats je een radiator ventilator

In veel woningen zul je de thermostaat vinden in de woonkamer. Hoe eerder de woonkamer op temperatuur is, hoe eerder de ketel uit zal schakelen. Daarom is dit sowieso een plek waar je de ventilatoren wil installeren. Ook is de woonkamer de plek waar je het meest zit, en het is dan toch wel erg fijn dat je daar niet in de kou zit. 

Het is ook een optie om je hele huis te voorzien van radiatorventilatoren, maar om deze uit te testen wil je dus sowieso eerst starten met de woonkamer. Daarbij is het gelijk ook een grotere investering om deze door je hele huis te bevestigen. 

Installeren is een eitje!

Installeren van de Speedcomfort radiator ventilator is erg simpel!

Het product zit in een compacte doos, waarin een set van 3 ventilatormodules zitten, met daarbij een adapter en thermosensor. 

Om je ventilator aan te kunnen sluiten heb je een paar materialen nodig: 

  • De radiator ventilator set van het merk van jouw keuze 
  • 60 cm koppel labels
  • Rolmaat

Geen ingewikkeld gereedschap dus! Je sluit je radiator ventilator(en) namelijk aan met de magneetjes die bijgeleverd worden.

Bereken hoeveel speedcomfort radiator ventilatoren je nodig hebt

Dit hangt af van de ruimte die je wilt verwarmen en het aantal radiatoren. Een radiator ventilator blaast per uur ongeveer 30 m3 lucht in de ruimte, nu je dit weet kun je gemakkelijk zelf berekenen hoeveel ventilatoren je nodig hebt.Mocht je een erg grote ruimte willen verwarmen is het handig om te weten dat je tot 20 radiatorventilatoren aan elkaar kunt verbinden. 

Als je weet hoeveel radiator ventilatoren je nodig hebt dan kun je de Speedcdcomfort nu voordelig bestellen via bol.com.

Meet de lengte en diepte van de radiator 

Nu is het tijd om de radiator op te meten, dit is om te bepalen hoe je de ventilator plaats. Hiervoor meet je de afstand tussen je radiatorplaten (de diepte van je radiator dus). 

Bevestig de Speedcomfort radiator ventilatoren aan de radiator

Er is door de magneetjes geen gereedschap nodig om deze te plaatsen op je radiator, deze zitten aan de zijkant van je ventilatoren. Let bij het plaatsen goed op wat de onder- en bovenkant is, je wil ze plaatsen met de gesloten kant naar boven en de open kant naar beneden. Zo weet je zeker dat de warme lucht ook echt de ruimte ingeblazen wordt, en niet in de radiator. 

Koppel de Speedcomfort radiator ventilatoren en zet ze aan

Als je de ventilatoren eenmaal geplaatst hebt en met de koppelkabels bevestig je deze aan elkaar. Dan heb je alleen nog maar 1 stroomkabel en een stopcontact nodig. De meeste sets krijg je meestal standaard kabels van 30 cm bijgeleverd, maar je kunt deze ook krijgen in 60 of zelfs 120 cm. 

De meegeleverde schakelaar (deze meet de temperatuur van je radiator) plaats je samen met de adapter aan het uiteinde van je radiator, vlakbij het stopcontact.  

Check als laatst nog even of je de radiator ventilator Γ©cht met de juiste kant naar boven vastgezet hebt.

Makkelijk zat dus! 

De speedcomfort modules worden geplaatst aan de onderkant van je radiator, om dit te kunnen doen is er een ruimte van minstens 7 cm nodig tussen het voor- en achterpaneel in. Heb je dit niet? Geen nood! Je kunt een slim adapter setje op de kop tikken, en dan kun je β€˜m alsnog aansluiten. Handig om van tevoren dus even op te meten of je radiator geschikt is om de Speedcomfort radiator ventilator aan te bevestigen.

Voordelen van de SpeedComfort Smart Radiatorventilator 

Eenvoudig te plaatsen 

Je hebt het net al gelezen, maar je hoeft zeker geen technicus te zijn om een radiator ventilator te plaatsen.Β Ik kan het dus dan lukt het iedereen Β πŸ˜‚ Je kunt hem aansluiten op een smart radiator, design radiator of convector, eigenlijk op alle vormen van centrale verwarming.

Op een simpele manier meer warmte in huis

Door de radiatorventilator warmt de ruimte stukken sneller op. Je vraagt je nu vast af: hoeveel sneller? Dit ligt wel aan de ruimte, en de staat van je huis, maar je kunt erop rekenen dat bij een gemiddelde ruimte deze drie keer zo snel verwarmd is!Β Energie besparen middels een radiator fan is effectief en relatief goedkoop.

Minder hoge stookkosten

Je kunt een besparing van ongeveer 10 tot 15% verwachten per jaar op je gasverbruik. Dit is nu de energieprijzen hard aan het stijgen zijn mooi meegenomen! Bij de gemiddelde woning met een gasverbruik van 1300 kuub wordt €100 tot €150 per jaar bespaard. Maar de besparing kan natuurlijk ook hoger uitvallen, dit is afhankelijk van de grootte van jouw woning en hoeveel je op dit moment stookt. 

πŸ‘‰ Bestel voordelig de Speedcomfort radiator ventilator!

Maar let op!

De ventilatoren verbruiken wat elektriciteit

Nou moet er ook gelijk bij gezegd worden dat dit niet veel is. Op jaarbasis zal dit neerkomen op ongeveer 16 per module set. Dit komt ook doordat de bijgeleverde adapter een slimme adapter is, dit betekent dat deze alleen stroom verbruikt als de radiatorventilatoren ook echt aanstaan. Je moet er wel op letten dat je radiator in de buurt van een stopcontact zit, en anders zul je moeten werken met verlengsnoeren. 

De Speedcomfort radiator ventilator maakt wel Γ­ets geluid

Al is het fluisterstil, de radiatorventilator maakt wel iets geluid. Voor de meeste mensen gaat dit geluid (als ze het al opmerken) na een tijdje naar de achtergrond. Maar voor de mensen met een erg gevoelig gehoor zal dit alsnog merkbaar en misschien zelfs erg storend zijn. 

Is de speedcomfort radiator ventilator onderhoudsvrij

Helaas: nee! Bijna elk apparaat heeft wel iets van onderhoud nodig, en de radiator ventilator is hier geen uitzondering in. Als je de speedcomfort radiator ventilatoren na een paar maanden bekijkt, zul je al aardig wat stof op zien hopen tussen de wieken. Radiatoren zijn nu eenmaal een broedplaats van stof, en dit gaat allemaal langs de ventilatoren. Ook andere vuildeeltjes komen erlangs. 

Daarom moet je eens in de zoveel maanden even schoonmaken tussen de ventilatoren, dit is geen moeilijk klusje en ook weer snel gedaan. En om ongelukken te voorkomen: zet de ventilatoren uit en koppel ze eerst los van de radiator. Daarna kun je ze veilig schoonmaken. Houd er dus rekening mee dat je eens in de zoveel tijd alle ventilatoren even los moet koppelen om ze schoon te maken (als je denkt dit te gaan vergeten kun je altijd nog een herinnering zetten in je agenda πŸ™‚ )Β 

Je kunt deze radiator ventilator van speedcomfort aanschaffen bij bouwmarkten zoals de Gamma.

Ons oordeel over de SpeedComfort Smart Radiatorventilator

Wij kunnen zeggen dat we enthousiast zijn over de Speedcomfort! De aanschafkosten kunnen (afhankelijk van je budget) even een investering zijn, maar deze verdien je ook binnen maximaal een paar jaar terug. Ons laatste oordeel: de Speedcomfort Smart is een relatief simpele manier om je woning te verduurzamen en comfortabeler te maken. 

πŸ‘‰ Bestel voordelig de Speedcomfort radiator ventilator!